Blog Masseter Botox (Çene Botoksu) Hakkında Her Şey

Masseter Botox (Çene Botoksu) Hakkında Her Şey

Masseter Botox (Çene Botoksu) Hakkında Her Şey

Çene botoksu olarak bilinen masseter botoks, botulinum toksinin masseter (çiğneme) kasına enjeksiyon edilmesiyle yapılır ve diş sıkma ya da gıcırdatma tedavisinde kullanılır. Masseter botoks, dişlerde hasara ve ağrıya yol açan diş sıkma rahatsızlığının tedavisinde oldukça etkili bir yöntemdir. Dr. Samira ve Dr. Estetiks Sağlık ve Güzel Merkezi olarak masseter botox (çene botoksu) hakkında merak edilenleri sizler için derledik…

Masseter Botox (Çene Botoksu) Nasıl Yapılır?

Masseter botox uygulamasında, botulinum toksini doğrudan masseter kasına enjekte edilir ve kas, dişlerin istem dışı gıcırdatılmasını ve çenenin sıkılmasını durduracak kadar zayıflatılır. Bu işlem, kasları rahatlatır ve dişlerin gıcırdatmadan dolayı aşınmasını ve yıpranmasını azaltır.

Masseter Botoxun (Çene Botoksu) Etkisi Ne Kadar Sürer?

Çene botoksunun etkisi, kişiden kişiye, diş sıkmanın şiddetine ve kasların yoğunluğuna göre değişmekle birlikte ortalama 6 ay sürer, etkinin korunması için müdahale tekrarlanmalıdır.

Masseter Botox (Çene Botoksu) Yaptırdıktan Ne Kadar Süre Sonra Etki Eder?

Çene botoksu yaptırdıktan sonra etkisi genelde 12-72 saat içinde görülmeye başlar ve 2 haftada maksimum etkinliğe çıkar. Hafif bir yüz hacmi azalmasının görülmesi 4-6 haftayı bulur.

Masseter Botox (Çene Botoksu) Ne Kadar Süre Sonra Tekrarlanmalıdır?

Çene botoksu 6 ayda bir tekrarlanabileceği gibi daha önce botulinum toksiniyle bir tedavi görüldüğü durumlarda tekrarlanma aralığı 9-12 aya kadar uzatılabilir. Bunun nedeni, kasların artık zayıflamış olması ve kasılamamasıdır.

İlk uygulama ile ikincisi arasında 3-4 ay olmalıdır. Çene botoksunun çok erken sürelerle tekrarlanması kalıcılık süresinin kısalmasına neden olabilir.

Masseter Botox (Çene Botoksu) Yan Etkileri Nelerdir?

Çene botoksundan sonra bazı hastalarda baş ağrısı, nezle gibi rahatsızlıklar görülür. Bunlar nadir görülen yan etkiler olmakla birlikte ilk 72 saatte botoksun ciddi etkisi olmaz.

Bazı hastalarda 2-4 hafta boyunca konuşma, içme ya da yeme ile ilgili sorunlar görülebilir ve morarma ve kızarıklık meydana gelebilir. Bunlar kısa süre içinde geçecektir.

Masseter Botox (Çene Botoksu) Hamilelikte Yaptırılır Mı?

Hamilelere ve emziren kadınlara masseter botoks uygulanmaz.

Çene botoksu (Masseter Botox) Öncesi ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Uygulama günü makyaj yapmayın.
  • Aç veya tok olmanız, kullandığınız ilaçlara devam etmeniz ile ilgili bir kısıtlama bulunmuyor ancak antibiyotik kullanıyorsanız bu durumu doktorunuzla paylaşın.
  • Uygulama günü asprin, ibuprofen, neurofen gibi ilaçlar ve alkol almayın. Aspirini 5 gün önce, alkolü 24 saat önce kesin.
  • Uygulama sonrası ilk 24 saat bölgeyi ovalamayın, üzerine yatmayın, makyaj silme gibi sert hareketlerden kaçının.
  • Uygulama sonrası hamam, sauna gibi aşırı sıcak ortamlardan kaçının.
  • Uygulamanın ardından mümkünse 1-2 hafta, değilse en az 8 saat cildinizi güneş ışığına maruz bırakmayın.
  • Uygulamanın yapıldığı gün, egzersiz yapmayın, havuza girmeyin ve 2 gün süre ile alkol almayın.
  • Uygulamanın yapıldığı gün duş almayın.
Sosyal Medyada Paylaş
Sağlık ve Güzellik Merkezi Randevu Al